Het bewijs

Wij die de lichtenberger methode leren en toepassen weten het al langer, maar er is een breinprofessor -Dr prof. Erik Schreder- die het nu nog een keer voor iedereen bevestigd:

“ Iedereen is muzikaal -Muziek is leven- als je zingt wordt je gelukkig door de vrijgave van oxytocine”

Kijk hier naar de uitzendig van de Masterclass.

Voor mij was het interessantste dat geluiden binnenkomen in de hersenstam, dus niet in het auditief geheugen. Lichtenberger onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs als je niets kan horen je nog in staat bent om op akoestische signalen te reageren. “Als je hersenstam geactiveerd wordt door muziek worden neurotransmitter naar je frontale lab gestuurd en je concentratie wordt verhoogd” aldus Schreder.

Je kent het, mensen die met muziek erbij werken. Maar het gekste, wat verteld wordt in die documentatie, was dat Jaap van Sweden de bekendste Nederlands Dirigent een symfonie instudeert met daarbij Michael Bubble op de achtergrond. Kunnen we dat nog bevatten?

Als je zingt activeer je verschillende delen van je brein, het is gezond en je produceert stoffen die je gelukkig maken en ik zou nu beweren als je met de lichtenberger methode zingt dan wordt je ook nog eens gewaar van dat de klanken je hele systeem enerveren, alleen door je eigen stemklank….zonder chocola….